Programma

Datum: 11 februari 2021

Informatie volgt

 

Datum: 22 april 2021

Informatie volgt

 

Datum: 17 juni 2021

Informatie volgt

 

Datum: 16 september 2021

Informatie volgt

 

Datum: 7 oktober 2021

Informatie volgt

 

Datum: 18 november 2021

Informatie volgt

 

Europa in transitie; hoe ontwikkeld Europa in een multipolaire wereld?


Datum: 6 februari 2020

China en de VS domineren de krantenkoppen met de aanhoudende discussies over vrijhandel.
In die discussie speelt toegang tot of gebruik van technologie een belangrijke rol.

Beide landen zijn koplopers en zoeken manieren om die positie te behouden of nog liever te
verstevigen. Europa is het derde belangrijke handelsblok wereldwijd en speelt op veel fronten
mee in technologie.

– Waar bevindt Europa zich in die tech-wedloop?
– Op welke gebieden blinkt Europa uit en waar loopt Europa achter?
– En wat is de impact van die positie voor de toekomst?
– Wat betekent dit voor bedrijven die actief zijn in Europa?

Met inspiratie van: Annette Nijs, China expert en voorzitter van Business School Netherlands en Prof. Dr. Paul Scheffer.

Europa in Tech; rol en belang van Europa in de wereld.


Datum: 2 april 2020

Op 2 april gaan we samen met Mendeltje van Keulen in op het thema “Europa en Tech; rol en belang van Europa in de wereld”.

Mendeltje van Keulen verkent in dit webinar samen met ons de verwachtingen, grenzen en kansen in de Europese Unie. Is inzet op betere Europese samenwerking verlies van soevereiniteit of winst in slagkracht? Laten we ons Europadebat aan Haagse politici of moeten ondernemers zich uitspreken? Wat heb je nodig en wat mis je in de Europese zaak?

Mendeltje van Keulen, lector (praktijkprofessor) aan De Haagse Hogeschool en EU-associe bij Berenschot, publiceerde vorig jaar het handzame boekje Verkeer(d) Verbonden, over het Nederlandse Europabeleid. Zij spreekt en schrijft regelmatig voor (toekomstige) professionals over kansen en obstakels op het retourtje Brussel.

Het programma:
16.15 – 16.30 uur Check-in / even bijpraten
16.30 – 17.00 uur Inleiding Mendeltje van Keulen
17.00 – 18.00 uur Dialoog & discussie

Wat heb je nog van ons nodig om deze innovatie succesvolle experience te laten slagen voor jou en je verder te helpen in kennis en ontwikkeling?

Hoe ga je om met sales en marketing in crisistijd?


Datum: 22 april 2020

Samen met Wessel Berkman van De Commerciële Revolutie en speciale gast Lucas van Zandvoort gaan we hier verder op in tijdens het webinar.

Lucas van Zandvoort, afgestudeerd consumenten psycholoog, heeft als ondernemer aan de wieg gestaan van de groei van diverse merken als Crocs, Superga, Wild en Blissfuel. Is momenteel als CEO van IrisArke bezig om the next generation retail neer te zetten en als investeerder/adviseur betrokken bij diverse ventures waarbij het met de directies reflecteert op b2c markteting, sales, e-commerce en innovatie strategie.

Het programma:

16.15 – 16.30 uur Check-in / even bijpraten
16.30 – 16.40 uur Welkom door Marcel van der Schaaff
16.40 – 17.00 uur Ontwikkeling in B2B door Wessel Berkman
17.00 – 17.20 uur Ontwikkeling in B2C door Lucas van Zandvoort
17.20 – 18.00 uur Vragen ronde

Fit en vitaal: gezonde investering!

Datum: 7 mei 2020

Gezonde en vitale medewerkers presteren beter en daarmee de organisaties waarin zij werken. Steeds vaker realiseren organisaties zich dat ‘voorkomen beter is dan genezen.’ En de statistieken bevestigen dat; niet alleen in directe kosten voor de zorg, juist in de indirecte kosten voor onze economie is gezond zijn een goed renderend product. Een gezonde basis wordt daarmee een onderdeel van het bestaansrecht van organisaties en daarmee voor onze samenleving. Met twee sprekers gaan we rond dit onderwerp op verkenning naar de betekenis voor jou en jouw organisatie.

Sonja van Hamersveld, oprichter Charly Green & Aukje Nauta, factor 5 en UvA.

Even terugkijken: hoe heb jij afgelopen periode beleefd?

Datum: 26 mei 2020

Wat viel op, wat ben je anders gaan doen?
Wat heb je gelaten / doe je niet langer en wat ben je extra gaan doen?

Met Roos Leber, Lid RvB Amphia Ziekenhuis.

Even terugkijken: hoe heb jij afgelopen periode beleefd?

Datum: 9 juni 2020

Wat viel op, wat ben je anders gaan doen?
Wat heb je gelaten / doe je niet langer en wat ben je extra gaan doen?

Met Arno Nienhuis, Managing Director LinkedIn Benelux en Paul van Gelder, CEO Mammoet.

Even terugkijken; hoe heb jij afgelopen periode beleefd?

Datum: 24 juni 2020

Wat viel op, wat ben je anders gaan doen? Wat heb je gelaten / doe je niet langer en wat ben je extra gaan doen?

Met Albert Arp, CEO Jaarbeurs.

Even terugkijken: hoe heb jij afgelopen periode beleefd?

 

Datum: 7 juli 2020

Wat viel op, wat ben je anders gaan doen?
Wat heb je gelaten / doe je niet langer en wat ben je extra gaan doen?

Met Wim Stroes, directeur Bidfood.

Kunstmatige intelligentie: voors en tegens van een allesbepalende technologie.

Datum: 8 september 2020

Data zijn belangrijke bron voor analyse en besluitvorming. Big data biedt mogelijkheden om trends te voorspellen, diagnoses te stellen, etc.. Steeds vaker nemen machines de analyse en besluitvorming over van mensen. In medische technologie kunnen machines bijvoorbeeld diagnoses stellen op basis van grote hoeveelheden data, die worden verondersteld veel beter te zijn dan door mensen uitgevoerd. Waar leidt dit toe? Wat betekent dit voor organisaties in sectoren waar data een allesbepalende rol spelen? En hoe gaan we om met het ‘winner takes all ‘ principe, wanneer we weten dat de grootste data-set de beste analyses levert?

Met Mona de Boer, UvA Promovendus Director Data Analytics PWC en Dr. Dirk Helbing, Professor of Computational Social Science at the Department of Humanities aan de ETH Zürich.

Samenwerken en Allianties: toekomst van de netwerk-organisatie?

Datum: 8 oktober 2020

Steeds meer gaan organisaties samenwerkingen of allianties aan om een product, dienst of markt te ontwikkelen. Hoge kosten voor productontwikkeling, distributie en verkoop of te hoge risico’s brengen organisaties bij elkaar. Hoe ontwikkelt deze trend zich naar de toekomst?

Met Jan Willem van Hoogstraten, CEO Energie Beheer Nederland en Michiel Haarman, o.a. Beraad Nederland Digitaal en Topsector Logistiek.

On Purpose; dromen, durven, doen!

Datum: 28 oktober 2020

Je hebt een mooie baan, met veel toekomstperspectief. Je voelt je gewaardeerd en de arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Ook voor de buitenwereld is dit een plek met status, belangrijk voor jouw eigenwaarde. En toch knaagt er iets. Je vraagt je af wat dat ‘iets’ is. Niet zelden voelen we onszelf gevangen op de plek waar we ons werk doen. Er zijn redenen waarom die ‘gevangenis’ comfortabel aanvoelt; beloning / verplichtingen, bekend terrein, waardering, status / emolumenten, verwachtingen elders, etc. Toch denk je weleens over uitbreken en ontsnappen, over je droom najagen omdat je dat heel belangrijk vindt.

Ed Monchen (CEO iPlusSolutions) had een geweldige baan bij een wereldwijd opererend adviesbedrijf in de financiële dienstverlening. Hij was eindverantwoordelijk voor een belangrijk onderdeel en opereerde in Azie en EMEA domein. Toen de kans zich aandiende om zijn diepere drijfveren te verkennen nam hij die aan. Ed ontdekte dat zijn drijfveren niet langer pastte bij de doelen van de organisatie. Zijn besluit stond vast; het roer gaat om. Ik ga doen wat me raakt.

In dit webinar vertelt Ed Monchen zelf over zijn reis naar deze nieuwe uitgangspositie en wat hij inmiddels doet. Ed gaat dieper in op zijn beweegredenen en welke twijfels en angsten hij heeft moeten overwinnen om zijn besluit te nemen. En hoe belangrijk de support van je partner daarbij is. Uiteraard hebben we alle gelegenheid om vragen te stellen.

Ontwikkeling van talent: hoe bouw ik de organisatie van de toekomst?

Datum: 11 november 2020

Doorslaggevend voor de ontwikkeling van de organisatie is de ontwikkeling van talent. Talent is schaars en mensen hebben andere voorkeuren waar het gaat om de invulling van hun professionele leven. De samenwerking van medewerker en organisatie wordt anders vormgegeven in de toekomst en langer doorwerken vraagt om een leven lang ontwikkelen. Hoe binden organisaties hun talenten, hoe ontwikkelen zij hen en wat zijn de uitdagingen waar zij voor staan?

Met Janine Vos, Chief Human Resources van de Rabobank Groep en
Ton Goedmakers, Lid van de Raad van Bestuur van de VeBeGo Groep

NINTES LaBs studiereis China

Datum: N.T.B.

In verband met de Coronacrisis in heel Europa hebben we besloten de reis te verplaatsen naar het voorjaar van 2021, welke datum dat wordt volgt nog.

Uitnodiging bekijken  

Adresgegevens

Paulus Potterlaan 23
1412 HV Naarden

+31 88 730 55 57

info@nedbricks.nl