Programma

Europa in transitie; positie van Europa in de wereld


Datum: 6 februari 2020

China en de VS domineren de krantenkoppen met de aanhoudende discussies over vrijhandel. In die discussie speelt toegang tot of gebruik van technologie een belangrijke rol. Beide landen zijn koplopers en zoeken manieren om die positie te behouden of nog liever te verstevigen. Europa is het derde belangrijke handelsblok wereldwijd en speelt op veel fronten mee in technologie. Waar bevindt Europa zich in die tech-wedloop? Op welke gebieden blinkt Europa uit en waar loopt Europa achter? En wat is de impact van die positie voor de toekomst? Wat betekent dit voor bedrijven die actief zijn in Europa?

Met inspiratie van: Paul Scheffer, Hoogleraar (bestudeert de toekomst van Europa in een multipolaire wereld) en Annette Nijs, China expert en voorzitter van Business School Netherlands.

Locatie:
Buitenplaats Sparrendaal,
Hoofdstraat 89,
Driebergen-Rijsenburg

Navigatie:
Bosstraat 11
Driebergen-Rijsenburg

Manager van de toekomst: besluiten in balans?!

Datum: 7 mei 2020

Er komen heel veel ontwikkelingen tegelijk: de storm die altijd op de loer ligt, technologie ontwikkelingen, nieuwkomers op jouw markt, de slag om talent en zo verder. Je bent continue bezig de juiste afweging te maken, probeert de ‘zaak’ in balans te houden. Er zijn wensen bij aandeelhouders en andere belanghebbenden, steeds meer veranderingen en een aanhoudende wens voor groei. Hoe houd je al die ballen in de lucht? Hoe bewaar je de balans met privé? Hoe maak je de juiste afweging tussen al die belangen, welke besluit neem je en waarom?

NINTES LaBs studiereis China

Datum: Juni 2020

Hoe is het om boven de business te staan en te kijken wat de ontwikkelingen in bijvoorbeeld China zijn? Laat je inspireren door een van de regio’s in de wereld waar men anders denkt en doet. Wat betekent dat voor jezelf en voor jullie organisatie?

Uitnodiging bekijken

Kunstmatige intelligentie: voors en tegens van een allesbepalende technologie.

Datum: 17 september 2020

Data zijn belangrijke bron voor analyse en besluitvorming. Big data biedt mogelijkheden om trends te voorspellen, diagnoses te stellen, etc.. Steeds vaker nemen machines de analyse en besluitvorming over van mensen. In medische technologie kunnen machines bijvoorbeeld diagnoses stellen op basis van grote hoeveelheden data, die worden verondersteld veel beter te zijn dan door mensen uitgevoerd. Waar leidt dit toe? Wat betekent dit voor organisaties in sectoren waar data een allesbepalende rol spelen? En hoe gaan we om met het ‘winner takes all ‘ principe, wanneer we weten dat de grootste data-set de beste analyses levert?

Neem contact op

Adresgegevens

GrytteBloemenheuvel
Hoofdstraat 25
3971 KA Driebergen-Rijsenburg

+31 88 730 55 57

info@nedbricks.nl