Initiatiefnemers

DRS. Marcel van der Schaaff

DRS. Marcel van der Schaaff

Initiatiefnemer

Gefascineerd door nieuwe technologieën en de veranderende vraag van de klant in de bestaande markten, op zoek naar nieuwe mogelijkheden om groei en rendement voor alle belanghebbenden te realiseren. Langdurige relaties, duurzame eco- structuren en integriteit zijn leidende principes om zakelijke en maatschappelijke activiteiten uit te voeren.

Marcel startte zijn carrière bij KPMG (1990-1991) Na zijn afstuderen in de economische wetenschappen (Universiteit van Amsterdam, 1996), bekleedde hij diverse functies in de financiële sector (Atradius, Lloyds Bank.) Vanaf 2000 is Marcel zelfstandig ondernemer en richt zich op het verbeteren van het kern-DNA van organisaties. In 2000 was hij een van de oprichters van Maptive.com gericht op diensten en producten voor mobiele data. In 2004 verkocht hij zijn aandeel aan een andere financiële dienstverlener. Hij is partner in The Brown Paper Company (www.brownpapercompany.nl ) en ondersteunt bedrijven om hun prestaties aanzienlijk te verbeteren (o.a. bluechips zoals Mammoet, KPN, PGGM, SITA, NN- groep, AEGON, SNS Bank, zie http://www.brownpapercompany.nl/klantwens.php#klanten.

In 2003 richtte hij NINTES (www.nintes.nl) op samen met Wessel Berkman. In 2015 samen met zijn collega-netwerk van partners, was hij mede-oprichter van NedBricks (www.nedbricks.nl), het netwerk voor de Nederlandse leiders.

In 2015 was hij mede-oprichter van Brown Paper Accelerator (www.brownpaperaccelerator.nl), dat bedrijven ondersteunt in het opnieuw uitvinden van hun toekomstig bestaan.

Met zijn collega-partners is hij een investeerder in diverse bedrijven, waaronder o.a. De Fietsfabriek (www.defietsfabriek.nl). In 2013 ontwikkelde hij het idee voor een nieuwe Nederlands B2B-verzekeraar en was in 2014 mede-oprichter van Mercury Partners Holding B.V. (www.mercurytc.com) met als doel de markt voor kredietverzekering te heruitvinden.

Marcel is oprichter / directeur van Stichting NINTES, ambassadeur voor The Net4kids Foundation (www.net4kids.org). Eerder was hij lid van het bestuur van Stichting Festival Classique (www.festivalclassique.nl) en voorzitter van de partijcommissie Economische Zaken van de VVD.

Marcel gepubliceerde artikelen in diverse tijdschriften en co-publiceerde zijn eerste boek The Brown Paper Methode in 2009: (www.brownpapercompany.nl/kennis_delen.php#boeken).

Marcel woont in Rotterdam met zijn vrouw en kinderen. In zijn vrije tijd houdt hij van sport (fietsen, hardlopen, zwemmen) cultuur en literatuur.

DRS. ING. Wessel Berkman

DRS. ING. Wessel Berkman

Initiatiefnemer

Wessel Berkman geboren op 25-5-1967, gehuwd en een opleiding aan de HTS Autotechniek en de Universiteit van Amsterdam, richting bedrijfskunde.

Mijn persoonlijke missie: ‘Onderscheidende energievolle en trotse organisaties te creëren waar medewerkers dagelijks graag naar toe rijden en waar klanten met sterke voorkeur willen kopen!’

Met de door mij in 1999 opgerichte The Brown Paper Company, te Bilthoven (www.brownpapercompany.nl) verbeter ik nog dagelijks organisaties, samen met mijn team van meer dan 50 top getrainde verbeteraars. We laten ons afrekenen op de behaalde operationele resultaten door het creëren en implementeren van een onderscheidend organisatie-DNA. Dit doen we met onze pragmatische formule ‘de brown paper methode’ door integrale aandacht voor de structurele en culturele organisatie DNA-elementen.

Dagelijks houd ik me bezig met business development en het runnen van projecten. In 2011 hebben we de magische grens van 1 miljard extra omzet gegenereerd met onze klanten. In 2014 zijn we door Management Team gekozen tot de NR 1 in onze sector!

Ik investeer ook in diverse ondernemingen (o.a. de welbekende De Fietsfabriek www.defietsfabriek.nl, Mercury Holding (B2B verzekeraar), en BlissFuel (beauty capsules).

Door Nyenrode ben ik gevraagd om het commerciële curriculum op te zetten met leergangen om commercie te professionaliseren en neem sinds 2015 plaats in het bestuur van de Nationale Haring Partij en ben verantwoordelijk voor de corporate members.

Ik ben regelmatig spreker, uitdager en sessiebegeleider op events en heb meer dan 150 artikelen over management geschreven. Daarnaast heb ik meerdere boeken gepubliceerd waarvan er meer dan 10.000 zijn verkocht over organisatieverbetering. Geen theoretische verhalen maar in de praktijk bewezen oplossingen die je morgen kunt toepassen om te verbeteren, soms pijnlijk pragmatisch.

Bestsellers zijn:
– De Commerciële Revolutie
– De Brown paper methode: de leukste manier van veranderen met de hoogste resultaten
– Sales, 50% meer omzet in 90 dagen (ook in het Engels)
– Management zoals het bedoeld is
– 365 uitdagende vragen om jezelf, collega’s en je relatie uit te dagen

Daarnaast ben ik medeoprichter en nog steeds actief binnen top netwerken: zoals in 2003 NINTES (www.nintes.nl) opgericht met Paul Nouwen en Aad Veenman, het platform voor talentvolle toekomstige bestuurders. En daarnaast NedBricks, voorheen Club Goudhaantje, voor toekomstige CEO’s. Deze samen met het magazine Management Team. Verder heb ik LOS, inspiratie voor groei opgericht.

Ik woon in Naarden. Om topfit te blijven loop ik graag meerdere marathons per jaar, beklim ik graag bergen, kitesurf en fiets ik graag op mijn racefiets. Ben lid van verschillende sportclubs, fietsclub DOF (met topsporters, bekende Nederlanders en CEO’s).

Adresgegevens

Spinozaweg 10
2202 AV Noordwijk

+31 (0)6 53 97 08 64

info@nedbricks.nl