Programma

 

 

Onderwerpen in 2019


7 februari NEDX I: De nieuwe Bazaar; hoe online de wereld radicaal verandert!

De wereld van technologie doet de wereld van retail op haar grondvesten schudden. Steeds meer worden klanten direct bediend door totaal nieuwe partijen die eerder niet op dit speelveld verschenen. In finance, consumenten retail, witgoed etc. kennen we de voorbeelden. Ook vanuit het buitenland staan nieuwe partijen op. Wat drijft die verandering en hoe gaat die nieuwe markt eruitzien? met o.a. Adjiedj Bakas, Trendwatcher! en Jan Borghuis, oprichter Greenwheels en CEO van Easy2pay N.V.

16 mei

nedx II: Groen, groener, groenst; wereldwijd duurzamer!

De roep om duurzamer te leven en ons duurzamer te organiseren klinkt steeds luider. Wat vraagt dit van de samenleving en hoe gaat dit de komende decennia invloed hebben op ons functioneren? Geconfronteerd met de eerste fenomenen van een opwarmende aarde gaan steeds meer organisaties duurzaamheid tot hun kernactiviteiten rekenen. Welke kansen ontstaan met deze nieuwe ‘golf’? Welk ondernemerschap is nodig voor Nederland om voorop te lopen en van duurzaamheid de nieuwe deltawerken te maken als ervaren exportland? Hoe doen deze bedrijven dat en waar lopen zij tegenaan? Wat vraagt dit van het leiderschap van de organisatie?

Met als topspreker o.a.: Peter Molengraaf, duurzaam technologie investeerder en voormalig CEO Alliander

 
24 september NEDX III: De Informatiesamenleving; hoe data en informatie het leven gaan veranderen?!

Data gaat een steeds belangrijkere rol spelen in organisaties. Data zijn de basis voor informatie, de basis voor besluitvorming. Data ondersteunen bij planning, om gebeurtenissen voorspelbaar te maken en om gedrag inzichtelijk te maken. Op welke wijze gaan bedrijven en overheden hiermee om? Wat is hun ambitie met dit ‘nieuwe goud’? Waar gaan deze organisaties de mogelijkheden van data benutten en waar kunnen of willen ze dat niet doen? En welke invloed hebben wij als consumenten en burgers op die data? Hoe kunnen wij beschikken over ‘onze’ data?

Met inspiratie door Claudia Zuiderwijk, Voorzitter Raad van bestuur van de Kamer van Koophandel

28 november

Nedx iV: Fit en Vitaal; gezonde investering!

Gezonde en vitale medewerkers en dus bedrijven presteren beter. Steeds vaker realiseren organisaties zich dat ‘voorkomen beter is dan genezen’. En daarnaast dat een gezonde basis onderdeel is van het bestaansrecht van organisaties. Hoe gaan organisaties hier mee om, hoe gaan zij dit vormgeven vanuit het leiderschap in de organisatie? met inspiratie en uitdaging van Tom Kliphuis, CEO zorgverzekeraar VGZ en Maarten van Huijstee, founder van o.a. Delight Yoga, ReturnToSender en TAXI.

 

 

 

Onderwerpen in 2018


10 januari NINTES & NedBricks ALF Vaart

De wintermaanden zorgen wederom voor een hectische tijd, maar tevens voor prachtige taferelen. Zo ook in Amsterdam. Van 30 november tot en met 21 januari licht Amsterdam op tijdens het Amsterdam Light Festival. Een cultureel festival van licht en water dat de pracht van de stad letterlijk in de schijnwerpers zet en de bezoekers in beroering brengt. 

NINTES en NedBricks nodigen jou graag uit om dit magische schouwspel, in interessant gezelschap, vanaf het water te bezichtigen. Wij varen op de volgende avond een rondvaart van ongeveer anderhalve uur, onder het genot van een warm drankje en een lekkere hap. Wij kijken er naar uit om samen met jou dit prachtige festival bij te wonen!

Aanvang: 18.00
Locatie: Amsterdamse grachten

25 januari

NINTES & NedBricks informatiesessie studiereis china

Volgend op de succesvolle reis naar Silicon Valley in 2016 gaan we komend jaar onze (onderzoeks) pijlen richten op China. 

Van 9 - 16 juni 2018 reizen we met een beperkt gezelschap (max. 20) af naar een aantal beeldbepalende steden/ agglomeraties in China. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en we zullen een aantal thema’s vastpakken om het programma zoveel mogelijk af te stemmen op de wensen die een ieder van jullie daarin heeft. Daarbij kun je denken aan het volgende: 

• High tech, technologie ontwikkeling; hoe gaan Chinezen daarmee om? Sterker nog, wat kunnen wij leren gegeven de snelle ontwikkeling op het gebied van platform-technologie en mobiel in China? 

• Energie en klimaat; na de Parijse akkoorden is China in volume en beleid naar 2050 een van de voortrekkers op het gebied van klimaat ondanks de achterstand die nog in te halen is. Wat kunnen wij daarvan leren in West-Europa? 

• China kent een aantal leidende organisaties op het gebied van tech; op welke wijze functioneren die organisaties (leiderschap, business management) en wat maakt hen tot harde groeiers? 

• Hoe zijn Chinezen met innovatie bezig? Kun je de mindset van mensen in 1 of 2 generaties veranderen? 

• Link Nederland - China verkennen. Roots gaan heel ver terug. 

(En alle andere onderwerpen die relevant zijn voor jou en jouw ontwikkeling en waarneming van de ontwikkelingen in China!) 

Daarvoor komen we op 25 januari a.s. bijeen voor een eerste informatiesessie samen met organisator van deze studiereis Rosalie Urselmann van Voyedge. In deze sessie inventariseren we doelen, wensen en is er gelegenheid vragen te stellen over alle zaken die je rond deze studiereis zou willen weten. 

Locatie: secretariaat NINTES / NedBricks (kantoor The Brown Paper Company, prof Bronkhorstlaan 10, gebouw 84, zie www.brownpapercompany.nl

Start: 17.30 uur (einde rond 19.30 uur)  

1 februari NedX i: Technologie; Impact op de Organisatie!

Actueel en intrigerend; technologie is van ondersteuning, business drijver geworden. Geen sector denkbaar waar die invloed niet aanwezig is. Businessmodellen, ketens, hele industrieën worden gedwongen zich in sneltreinvaart te heroriënteren. Wie zich niet aanpast, verdwijnt van het toneel. En wat weten we van die technologie die ons zo snel nadert en onze organisaties dwingt te veranderen? 

Met als inspirerende gastsprekers prof. dr. Guszti Eiben, hoogleraar Kunstmatige Intelligentie met een bijzondere focus op robotica, Vrije Universiteit Amsterdam, Johan den Haan, CTO van Mendix en ir. Hans Wanders, directeur CIO Rijk.

3 mei Bedrijfsbezoek tesla

Op donderdag 3 mei 2018 gaan we op bedrijfsbezoek bij Tesla in Tilburg waar we naast een presentatie een tour door de fabriek en kennismaking met de auto's zullen krijgen. Er zal worden afgesloten met een gezellige borrel. Het bestuur van NedBricks nodigt je van harte uit aanwezig te zijn!

Aanvang: 17.00 uur (welkom vanaf 16.30 uur) 
Locatie: Tesla Fabriek, Tilburg 

Meld je snel aan, er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar!

31 mei

Nedx ii: Transformeren; Wendbaar of Kwetsbaar?!

Voor veel organisaties is veranderen aan de orde van de dag; er zijn tal van ontwikkelingen die daartoe aanzetten. Technologie, arbeidsmarkt, consumentengedrag, concurrentie / nieuwe toetreders en wet- en regelgeving. Veel markten worden bestormd door nieuwe toetreders, terwijl bestaande spelers alle zeilen bij moeten zetten om hun koers te wijzigen. De uitdagingen zijn groot; kosten, bestaande arbeidsovereenkomsten, verouderde infrastructuur, logge organisaties en bureaucratie. De vraag rijst hoe het zit met het management van die organisaties, hoe verhouden zij zich tot de nieuwe werkelijkheid. Zijn zij in staat de organisatie om te gooien en de steven te wenden of is het lot onafwendbaar? Met als gastsprekers o.a. Paul van Gelder, CEO Mammoet en Hubert Deitmers, Co-founder en Managing Partner Endeit Capital. 

9 - 16 juni

NINTES & NEDBRICKS STUDIEREIS CHINA

Van 9 - 16 juni 2018 reizen we met een beperkt gezelschap (max. 20) af naar een aantal beeldbepalende steden/ agglomeraties in China. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en we zullen een aantal thema’s vastpakken om het programma zoveel mogelijk af te stemmen op de wensen die een ieder van jullie daarin heeft. 

China biedt een uiterst interessante mix van snelle technologische ontwikkeling, hoge productie en razendsnelle urbanisering gedurende de afgelopen 20 jaar sinds de openstelling van China’s economie. Het is het land van eeuwenoude tradities die blijven bestaan naast de versnelde ontwikkeling van China tot de huidige 2e grootste economie ter wereld. Het land is vol ambitie om in 2050 de meest toonaangevende economie ter wereld te zijn (President Xi Jinping op het 19e partijcongres: 'China moet in 2050 een supermacht zijn en een leider in innovatie, invloed en militaire macht.’) Ook zo benieuwd naar één van de snelst ontwikkelende landen in de wereld? Dan is deelname aan de NINTES studiereis naar China een unieke manier om samen met gelijkgestemden inspiratie, energie, inzichten en contacten op te doen in deze bijzondere wereld.Van 9 - 16 juni a.s. gaan we met NINTES LaBs een studiereis verzorgen naar China.  

Wat zou deze reis jou en jouw organisatie opleveren?

6 september

NINTES - NedBricks Zomervaart

Om deze mooie zomer goed af te sluiten gaan we met huidige deelnemers en mede alumni van NINTES en NedBricks door Amsterdam varen op donderdag 6 september van 17.00 - 20.30. Een mooie gelegenheid om elkaar tijdens een borrel weer bij te praten.

13 september

Nedx III: leider in bedrijf; hoe bouw ik de organisatie van de toekomst?

Leider in bedrijf; hoe bouw ik de organisatie van de toekomst? De wereld wordt voor grote organisaties steeds complexer. Een massieve beweging op gang gebracht door een aantal trends wint aan kracht. Nieuwe technologie drijft veranderingen, urbanisatie en vergrijzing vragen om andere, duurzame oplossingen. En sociale media maakt de wereld rond grote organisaties transparant voor alle stakeholders. Deze toenemende complexiteit vraagt van de toekomstige bestuurder een langetermijnvisie, daadkracht en besluitvaardigheid. Maar ook dat men rekening houdt met de vele uiteenlopende belangen vanuit bijvoorbeeld de maatschappij, vanuit vakbonden en werknemers en vanuit nieuwe Nederlandse en Europese wetgeving. Kennis van nieuwe technologie, wendbaarheid om de organisatie steeds weer aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid, permanente verandering, een hechte band met klanten en wellicht de belangrijkste: de mogelijkheid om toptalent aan te trekken, te ontwikkelen en te binden!

Met als inspirerende gastsprekers Stephan Bosman, mede oprichter en CEO van Stockon en Albert Arp, CEO Jaarbeurs.

19 september

NINTES - NEDBRICKS Golf Challenge

We beleven deze dag een wedstrijd op de Veluwse Golf Club nabij Hoog Soeren. Op deze bijzondere plek hebben we een prachtig programma voor je samengesteld. Een dag voor netwerk en ontspanning Aanvang: 11.00 uur Locatie: de Veluwse Golf Club.

8 november

NedX iV: Toekomst van Ontwikkeling

Met de stormachtige technische ontwikkelingen worden andere competenties en vaardigheden aan mensen gevraagd. Organisaties werken samen in complexe structuren, dat vraagt om een andere vorm van besturing en leiderschap. Mensen werken langer door en zullen daarin steeds ander werk verrichten, dat vraagt om een continue ontwikkeling. Leiding geven verandert van karakter door de wijze waarop organisaties in de markt opereren. Op welke wijze ontwikkelen organisaties zich vanuit deze nieuwe werkelijkheid? Welke rol speelt opleiding en ontwikkeling op individueel niveau daarin? Hoe wordt die ontwikkeling vormgegeven in de organisatie?

Met als topsprekers Maurice van den Bosch, voorzitter Raad van bestuur, OLVG en Harry van de Kraats, Algemeen directeur AWVN

 

 

Onderwerpen in 2017

\
2 februari Leiderschap: Hoe ontwikkel ik mijzelf?

Op je lauweren rusten is iets voor later; permanent in ontwikkeling blijven een hele kunst. Beheers jij die kunst volledig, of kan het altijd beter? Ontdek dat samen met andere NedBricks-leden én met sprekers. Een inhoudelijke bijeenkomst rond de thematiek: iedere organisatie ambieert te transformeren naar (toekomstige) stakeholderwensen. Hoe ontwikkelt jouw leiderschap mee? En belangrijker nog: hoe geef je zelf leiding aan permanente veranderingen? Met o.a. sprekers als Drs. David Knibbe, RvB NN Group; CEO Nationale Nederlanden, prof. dr. Bas Haring, Hoogleraar Universiteit Leiden en wetenschapsfilosoof en Pier Eringa, President-Directeur ProRail.

22 mei

Technologie & Transformatie

Nieuwe samenwerkingen, structuren en businessmodellen: productie vernieuwt de keten! In de toekomst wordt veel productie van onderdelen en materialen lokaal gedaan met behulp van print-technologie. Wat zijn de gevolgen voor de industrie in Nederland? Hoe gaan bedrijven/organisaties zich anders organiseren? Welke kansen ontstaan in de keten?

Kunstmatige Intelligentie, Grote Sprong Voorwaarts;Kunstmatige intelligentie heeft al effect in veel industrieën: search, social media, smartphones, en persoonlijke gezondheid en financiën. Hoe zullen mensen samenwerken met elkaar en met intelligente systemen in de toekomst?

Virtual Reality, ons leven aangepast; Nieuwe apparaten brengen virtual reality in de mainstream. Hoe zullen onze dag-tot-dag ervaringen worden versterkt door deze opkomende technologieën?

Genentechnologie; voor een betere gezondheid. Genen aanpassing met behulp van toepassingen zoals CRISPR beginnen de gezondheidszorg te transformeren - het verhogen van de mogelijkheden om met behulp van gepersonaliseerde behandeling bepaalde ziektes uit te bannen. Wat zijn de technologische en ethische implicaties? 

Sport & Technologie: mentale & fysieke fitheid steeds meer van belang voor performance van mensen. Langer, gezond leven item voor verzekeraars, werkgevers. Inzicht in de mate van beweging, voeding, mentale status -> quantified self.

Met als sprekers o.a. Dr. Neelie Kroes, president advisory board Uber, non-executive director SalesForce, Ulrik Nehammer, Salesforce SVP Strategic Customer Advisor en prof. dr. Max Welling - University of Amsterdam, Faculty of Science Informatics Institute

14 september

ENERGIE & MOBILITEIT!

Energie in overvloed: decentraal doorpakken! Energie komt overvloedig en gratis beschikbaar als gevolg van massale decentrale opwekking. Wat zijn de gevolgen voor onze economie, die nu nog op een totaal andere (lees: fossiel) basis is gebouwd? Een transitie van grote omvang en verstrekkend. Wat verwacht men dat het binnen de eigen organisatie teweeg (gaat)brengen?

Mobiliteit: hoe bewegen wij ons in de toekomst? Mensen willen mobiel zijn; vrijheid is een groot goed. Wonen (ver) weg van waar je werkt en in de vrije tijd gaan en staan waar je wil. Maar dat verandert, we werken steeds meer op plaatsen waar het op dat moment uitkomt. Woon- werkverkeer krijgt een andere invulling. Mobiel zijn is belangrijk, passend in de keten. Hoe schakelen diverse modaliteiten in de toekomst? Met o.a. Geert van de Wouw, Managing Director Shell Technology Ventures, Jelle Vastert, Global Manager Tesla Supercharger Network en Alexandra van Huffelen, Algemeen Directeur GVB.

16 november De Toekomst van Werk

Over arbeidsmarkt en de markt voor Werk! De arbeidsmarkt verandert in razendsnel tempo. Nederland was al flexkampioen met een groot aantal tijdelijke banen, hoe gaat dit er in de toekomst uitzien? Wat is de waarde van arbeid als productiefactor nog in een digitaliserende wereld? Welk beeld, of welke scenario’s zijn er te geven voor de arbeidsmarkt over 10 en 20 jaar? Met welke ontwikkelingen daarin moeten we stevig rekening houden? 

Robotisering: hoe arbeid als productiefactor verdwijnt! Technologische verandering grijpt snel om ons heen. Veel standaard, herhalend werk kan overgenomen worden of geautomatiseerd worden met behulp van robots. Veel van de taken die nu nog door mensen uitgevoerd worden, kunnen overgenomen worden door robots. Wat betekent dit voor de productiefactor arbeid? Is die daarmee opgehouden te bestaan? Welke voordelen zal robotisering de komende tien jaar voor je organisatie brengen? Met als gastspreker o.a. de heer Goof Hamers, vml CEO Vanderlande Industries en IHC Merwede en Eelco van Eijck, managing partner Amrop.

14 december NINTES & NedBricks ALF vaart

2018 staat voor de deur! De wintermaanden zorgen wederom voor een hectische tijd, maar tevens voor prachtige taferelen. Zo ook in Amsterdam. 

Van 30 november tot en met 21 januari licht Amsterdam op tijdens het Amsterdam Light Festival. Een cultureel festival van licht en water dat de pracht van de stad letterlijk in de schijnwerpers zet en de bezoekers in beroering brengt. 

NINTES en NedBricks nodigen jou graag uit om dit magische schouwspel, in interessant gezelschap, vanaf het water te bezichtigen. Wij varen op de volgende avond een rondvaart van ongeveer anderhalve uur, onder het genot van een warm drankje en een lekkere hap. 

Wij kijken er naar uit om samen met jou dit prachtige festival bij te wonen en op deze manier samen het nieuwe jaar in te luiden! 

Aanvang: 18.00 uur
Locatie: Amsterdamse grachten

Onderwerpen in 2016

12 april Duurzaam verdienvermogen: Organisatie in Transitie!

Steeds meer bedrijven raken aan het einde van hun productlevenscyclus. Een heroriëntatie kan niet uitblijven op zoek naar kansen om rendement te realiseren. Hoe vernieuw je jouw organisatie? Hoe kom je tot een nieuw businessmodel, waarin je waarde toevoegt voor jouw klanten? Wat vraagt dit van de organisatie; ontwerp, inrichting en besturing? Hoe transformeer je de organisatie, wat zijn eigenschappen nodig voor die transitie? Hoe herkent de leider die eigenschappen? Met als sprekers o.a. Generaal Otto van Wiggen, Chef Staf 1e Duits Nederlandse Legerkorps over transitie en team en Rolf Thung, CEO PeopleInTouch en Vz KNLTB over duurzaam en delen.

11 - 18 juni Studiereis San Francisco / Silicon Valley

Studiereis naar aantal beeldbepalende tech-startups in verschillende markten. Serie introducties in San Francisco, Palo Alto, Silicon valley en de Universiteiten met sprekers / inleiders op topniveau! Inspiratie en innovatie op topniveau, select gezelschap deelnemers.

8 september  Nederland Internationaal: Concurreren & Innoveren:
wereldwijd de wedstrijd winnen!

We hebben als BV Nederland een reputatie als exportland en logistiek knooppunt voor Europa. Razendsnel ontwikkelen landen dichtbij en ver weg zich tot nieuwe concurrenten. Voordelen van vroeger tellen niet langer in de moderne tijd, wat is wel een weg die ons competitief houdt voor de toekomst? Waarin kan ons land excelleren en wat vraagt dat van bedrijven en hun leiding? Welke maatregelen kan men treffen om de internationale activiteiten van de organisatie te verstreken? Met als sprekers o.a. Ronald Prins, CTO & Founder Fox IT over cybertech & security, Cora van Nieuwenhuijzen, lid Europees Parlement over de kracht van Europa en de heer ir. Jan Albers, president-commissaris Ten Cate, PSV en vml. CEO Gamma Holding over concurreren & innoveren. 

10 oktober NINTES Golf Challenge 
10 november  Technologie & Toekomst: Digitaal Transformeren! 

Technologie is een allesbepalende drijver voor verandering aan het worden. Wat is de impact van technologie voor de organisatie, voor de samenleving als geheel? Wat zijn de kaders voor die technologie als institutionele zekerheden wegvallen, als markten totaal anders georganiseerd worden? Wat gebeurt er als banken verdwijnen en fintech startups verschijnen? Hoe wordt vertrouwen georganiseerd? Wie worden de nieuwe ‘vertrouwenspartijen’? En hoe (re-)organiseren bestaande spelers zich in hun heroriëntatie op de markt? Met als sprekers o.a. Ernst Keyzer, Chief Digital Officer TMG over media wordt digitaal, Rob Zuidema, director Human resources koninklijke BAM groep en vml. Booking.com over tech & transitie, Pierre-Dimitri Gore-Coty, Head of Operations Europe, Middle East & Africa Uber over Disruption in the digital era en Sridhar Kumaraswamy, CEO Philips HUE over transitie naar nieuwe vormen.