de heer Peter Schwartz 

Curriculum Vitae 

De heer peter schwartz

 

Peter Schwartz is Senior Vice President Global Government Relations and Strategic Planning bij Salesforce.com. In deze rol regelt hij beleid en politiek over de hele wereld en beheert het lopende strategische gesprek van de organisatie.

Voordat hij bij Salesforce werd aangesloten, was hij mede-oprichter en voorzitter van Global Business Network, een Monitor Group bedrijf en een partner van de Monitor Group, een familie van professionele dienstverlenende bedrijven die zich inzetten voor het verbeteren van het concurrentievermogen van de klanten. Peter is gespecialiseerd in scenario-planning en werkt samen met bedrijven, overheden en instellingen om alternatieve perspectieven van de toekomst te creëren en robuuste strategieën te ontwikkelen voor een veranderende en onzekere wereld.

Peter is lid van de Raad voor Buitenlandse Betrekkingen, de Raad voor Wereldzaken en, in Singapore, de Research, Innovation and Enterprise Council. Hij is ook onderdeel van de board The Long Now Foundation, The Center for New American Security and the Center for Strategic Studies in Singapore.

Van 1982 tot 1986 studeerde Peter scenario-planning voor de Royal Dutch / Shell Groep of Companies in London Bedrijven in Londen. Zijn team heeft uitgebreide analyses uitgevoerd van de wereldwijde zakelijke en politieke omgeving en met senior management gewerkt om succesvolle strategieën te creëren. Voordat hij bij Royal Dutch / Shell werd aangesloten, stelde Peter het Strategisch Milieucentrum aan bij SRI International. Het centrum heeft het bedrijfsmilieu, levensstijlen en consumentenwaarden onderzocht en een scenario-planning uitgevoerd voor bedrijven en overheidscliënten.