DE HEER ir. J.h.l. Albers


 

Curriculum Vitae 

de heer ir. jan albers

 

Johannes (Jan) Hermanus Lambertus Albers (Veldhoven, 27 maart 1952) begon zijn hockeycarrière bij VMHC Basko uit zijn geboorteplaats Veldhoven. Op 17-jarige leeftijd ging hij naar EMHC in Eindhoven, waar hij gedurende vijf jaar in het eerste speelde en in die periode werd uitverkoren voor Jong Oranje. Hij was ook bekend onder de naam 'Jantje Basko'. 

Daarna speelde hij twee jaar bij HC Tilburg en werd hij geselecteerd voor het Nederlands Elftal, waarmee hij onder meer deelnam aan de Olympische Spelen van 1976 in Montreal. Na zijn verhuizing naar Amsterdam verdedigde hij nog drie jaar de kleuren van HC Klein Zwitserland. Gedurende deze periode domineerde HCKZ de Nederlandse competitie, met spelers als Hans Kruize, Ties Kruize, Ron Steens en Tim Steens.

In 2005 trad hij aan als commissaris tophockey bij de Nederlandse hockeybond. Op 14 oktober 2006 werd hij voorzitter van de KNHB.

 In 2009 werd Jan CEO van Gamma Holding. Helaas door de crisis kwam het bedrijf in zwaar weer terecht.  In 2011 werd het van de beurs gehaald na een bod van twee Nederlandse investeringsfondsen. In 2015 verkochten zij twee grote werkmaatschappijen van de voormalige Gamma Holding. 

Jan besloot zijn carrière voort te zetten bij Koninklijke Ten Cate NV waar hij in augustus 2016 CEO werd. Daarnaast is Jan nog actief als voorzitter commissaris van PSV.