de heer geert van de wouw

Curriculum Vitae 

De heer geert van de wouw

 

Sinds mei 2012 is Geert directeur van Shell Technology Ventures (STV), Shell's corporate venturing organisatie. STV investeert in nieuwe, vroegtijdige technologiebedrijven die strategisch passen bij Shell's olie- en gasbedrijven, of die die een aanzienlijk effect kunnen hebben op het toekomstige energiesysteem. STV investeert ook in technologie-spin-outs van Shell en is de grootste onderneming VC onder olie- en gasmaatschappijen.

Vooraf leidde Geert tot Shell's Euro-Zone Turbulence Response Team dat in de winter van 2011 de risico's opleverde in de supply chain. Tussen 2007 en 2011 leidde Geert de leveranciersmanagementorganisatie voor grote ondernemingsleveranciers in De Shell-groep. Geert kwam in 2003 bij Shell om het business development team van Shell Global Solutions (SGS) in de regio Europa, FSU en Afrika te leiden. Voor Shell was Geert Regional Director voor Business Development bij Fluor Corporation in EMEAR. Fluor Corp (NYSE: FLR) is een wereldwijd opererende ingenieurs-, bouw- en onderhoudsbedrijf.

Geert is ook een particuliere investeerder in diverse technologieondernemingen buiten het olie- en gasdomein. In zijn privé-tijd geniet hij van back-country camping en wandelen met zijn familie, met name in het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Hij is geboren in Den Bosch in Nederland en heeft een MSc in Moleculaire Wetenschappen van de Universiteit van Wageningen, Nederland. Daarnaast heeft Geert genoegen gehad voor een opleidingsonderwijs op IMD in Zwitserland. Hij heeft drie kinderen en is getrouwd met Bernadette, die een ondernemer is.